свята

"Голос Ромні" вітає з Днем Конституції України!

Для нашої організації Конституція є одним із найважливіших джерел, на яке ми опираємось у нашій адвокаційній діяльності.

Avatar placeholder

Голос Ромні

28.06.2024

1 хвилина на прочитання

Стаття 21 Конституції України зазначає: "Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними". Саме цього дня, 28 червня 1996 року, Верховна Рада ухвалила Конституцію. Зараз ця дата нагадує нам про важливість дотримання та захисту наших прав, про нашу відповідальність перед суспільством, зокрема, майбутніми поколіннями. Ми маємо продовжувати працювати, аби конституційні цінності стали невід’ємною частиною нашого життя.

"Голос Ромні" прагне, щоб права абсолютно кожної людини, зокрема і національних меншин, дотримували і шанували. Адже це допомагає розвивати громадянське суспільство і формувати культуру поваги, сприяє виконанню міжнародних стандартів та зобов’язань України щодо прав людини, рівноправності на шляху до вступу в ЄС і боротьбі з дискримінацією. Говорити про конституційний захист прав ромської громади означає засуджувати будь-який прояв упередження й стереотипізації. Адже забезпечення прав людини незалежно від її раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками є основою демократичної держави, що також підкріплено головним документом — Конституцією. Тож, поважаймо одне одного та будьмо гідними громадянами й громадянками мультикультурної та мультинаціональної України.

свята