ocha

Стійка допомога ромській громаді: регіональний офіс "Голосу Ромні" в Запоріжжі відвідали партнери з ООН

Кожна розмова і зустріч з нашими партнерами — це важливий крок для посилення співпраці та пошуку ефективних рішень для підтримки ромок і ромів. Тому ми раді приймати у просторах "Голосу Ромні" тих, хто поділяє наші цінності.

Avatar placeholder

Голос Ромні

10.05.2024

1 хвилина на прочитання

Нещодавно наш офіс у Запоріжжі відвідали партнери з Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA). Ми поспілкувалися з радницею з гендерних питань Аналі Пеппер та координатором управління щодо гуманітарних справ у Запорізькій області Сергієм Коржовим. Також вони зустрілися з ромською громадою, які одержують різні види допомоги від нашої організації та дізналися про їх нагальні потреби.

OCHA

Саме завдяки підтримці ООН свого часу ми змогли створити жіночі простори «Місце сили» в Ужгороді, Запоріжжі та Кривому Розі. Тепер розповіли нашим партнерам про успіхи цього проєкту і його результати. Сотні жінок уже знайшли тут підтримку та отримали допомогу. Також у Запоріжжі діє простір для безкоштовного навчання і розвитку діток. Тут можна записатися на консультацію психолога, логопеда, навчатись англійської, математики, цифрової грамотності, відвідувати заняття з розвитку та навіть готуватися до національного мультипредметного тесту (НМТ).

ocha

Важливою для Запоріжжя, як прифронтового міста, залишається тема гуманітарної допомоги: ромські громади часто зіштовхуються з труднощами в кризових ситуаціях. Саме завдяки партнерам ми забезпечуємо їх життєво необхідними ресурсами. Загалом, аналізуючи ситуацію на Запоріжжі, ми розуміємо, що потреба у гуманітарній, фінансовій і медичній допомозі залишається дуже гострою. Зустріч із партнерами дозволила обговорити та скоординувати спільні дії на майбутнє, аби наша робота була ще ефективніша та оперативніша. Ми вдячні OCHA за системну підтримку і стійку позицію у допомозі ромській громаді.