Мерседес

Пройшла курси перекваліфікації і виграла міні-грант для власної справи: історія майстрині манікюру Мерседес

ГО "Голос Ромні" сприяє розвитку жіночого лідерства у ромських громадах.

Avatar placeholder

Голос Ромні

08.05.2024

1 хвилина на прочитання

Три роки Мерседес навчалася робити манікюр за роликами в Youtube. А потім почалося повномасштабне вторгнення і всій її великій ромській родині довелося рятуватися. Вони евакуювалися з Харкова до Ужгорода, де тепер мешкають у поселенні для ВПО. Саме тут дівчина закінчила наші курси перекваліфікації для жінок із вразливих категорій та стала професійною майстринею манікюру.

Мерседес

Мерседес неймовірно наполеглива. Паралельно працюючи цілий день на ногах у місцевому фастфуд-закладі, вона закінчила ще й бізнес-курс в ужгородському просторі «Голосу Ромні». Там дівчина навчилась і розробила бізнес-план, фінансовий план та маркетингову стратегію. Свої матеріали вона подала на конкурс міні-грантів і змогла виграти додаткове фінансування на розвиток власної справи. З кожним днем Мерседес стає все ближче і ближче до мрії — відкриття власної б’юті-студії. І ми нею неймовірно пишаємося.

Мерседес

Проєкт соціально-економічного відновлення внутрішньо переміщених ромських жінок впроваджується за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Women's Peace & Humanitarian Fund. WPHF — це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.Це відео підготовлене за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ньому погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.