Кривий Ріг

Потреби ромської громади почули представники Міжнародної організації з міграції під час візиту до Кривого Рогу

У регіональному офісі "Голосу Ромні" відбулася зустріч представників МОМ та ромської нацспільноти.

Avatar placeholder

Голос Ромні

23.04.2024

1 хвилина на прочитання

До криворізького офісу "Голосу Ромні" днями завітали керівниця програми Миробудування, Безпеки та Права Людини Міжнародної організації з міграції Мінна Вестлунд та Операційна координаторка відділу Переходу та Відновлення Сукхі Чае.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН і працює з внутрішньо переміщеними людьми та мігрантами, надаючи гуманітарну допомогу і реалізуючи проєкти у сфері розвитку. Представниці організації працюють у східних та південних регіонах України в межах ознайомчої місії. Їхня мета — краще зрозуміти ситуацію з миром і безпекою в країні, звернувши увагу на проблеми з правами людини, питаннях безпеки, соціальної згуртованості та підтримці розбудови миру на місцевому рівні.

Кривий Ріг

Координаторка «Голосу Ромні» розповіла Мінні Вестлунд і Сукхі Чае про пріоритетні напрямки роботи нашої організації, зокрема на Дніпропетровщині. Крім того, в нашому просторі представниці МОМ отримали можливість безпосередньо поспілкуватися з місцевими ромськими жительками. Жінки розповіли про їхні нагальні потреби та проблеми, з якими зіштовхуються через війну.

Кривий Ріг

Сподіваємося, що подібні моніторингові візити сприятимуть кращому розумінню ситуації, в якій опинилися сотні тисяч українців, зокрема і ромська громада, яка є особливо вразливою категорією, допоможуть оцінити їхні реальні потреби і забезпечать справедливий розподіл гуманітарної допомоги.