навчальна програма

Навчальна програма від "Голосу Ромні" відбудеться на Закарпатті

Її проведуть з 20 до 26 травня.

Avatar placeholder

Голос Ромні

17.05.2024

1 хвилина на прочитання

Уже 20 травня на Закарпатті стартує навчальна програма від "Голосу Ромні" для представниць ромських ГО та ромських активісток з різних областей України. Тому ми поступово знайомитемемо вас із тренерками, які впродовж тижня допомагатимуть нашим майбутнім лідеркам здобувати нові знання для ефективної роботи.

Світлана Куц — директорка Інституту професійного фандрайзингу та очільниця українського представництва International Fundraising Consultancy. Майже 25 років працює у сфері організаційного розвитку неприбуткових організацій. Ми довіряємо Світлані навчання майбутніх ромських лідерок. Раніше вона вже проводила тренінг для наших партнерів, а також допомагала ГО "Голос Ромні" на стратегічних сесіях. Ми неодноразово переконувалися в її компетентності, тому впевнені в якості та ефективності цього навчання.

Світлана Куц

Програма буде насичена та охопить два дні. Ось чому навчаться ромські лідерки:

— як працювати з міжнародними донорами;

— як звертатися за ґрантовими коштами;

— як планувати проєкти, логічну матрицю проєкту;

— як оформлювати ґрантову заявку та інше.

"Знання цих процесів потрібне для того, щоб вони розуміли логіку, послідовність дій, вміли їх правильно оформити у вигляді планів і завдань для команди. Тоді вони будуть формувати навколо себе команди і стануть більш організованими. І, власне, таким чином лідерки зможуть розвивати свої організації", — каже Світлана Куц.

Voice of Romni на втомлюється працювати над розвитком жіночого лідерства. Впевнені, що якісна робота громадського сектору здатна докорінно змінити умови життя ромської громади. Ініціатива "Розвиток спроможності ромських ГО в Україні" реалізується ГО "Об’єднання ромських жінок "Голос Ромні" в межах проєкту "Спроможні та сильні", що виконує Фонд Східна Європа за підтримки Швейцарії.