партнери

At the conclusion of the "Capable and Resistant" program, a meeting with partner organizations took place in Zakarpattia

One of our large-scale collaborations is coming to an end.

Avatar placeholder

Голос Ромні

03.07.2024

1 хвилина на прочитання

Програма "Спроможні та сильні" від Фонду Східна Європа за підтримки Швейцарії дала організації "Голосу Ромні" можливість реалізувати кілька важливих ініціатив.

По-перше, це нещодавнє навчання для ромських активісток і представниць ромських ГО,  яке дозволило розвивати теперішніх і майбутніх лідерок. Ми змогли покращити їхні знання з проєктного менеджменту, фандрайзингу, комунікацій, фасилітації фокус-груп та ідентифікації і протидії гендерно зумовленого насильства, що є особливо чутливою та табуйованою темою в ромських громадах.   Ми досі отримуємо позитивний зворотній зв’язок, і це дуже цінно в нашій роботі. 

По-друге, завершується робота над дослідженням потреб ромської громади в 5 областях України – до сьогодні таких не проводили від початку повномасштабної війни.  Його результати покажуть, як змінилося становище ромів і ромок внаслідок війни, вже в липні ми представимо наші знахідки на онлайн-форумі. 

На завершення програми "Спроможні та сильні" на Закарпатті відбулася зустріч із партнерськими організаціями, залученими до її реалізації. Про результати роботи розповіли менеджерка програм Фонду Східна Європа Леся Лучковська, менеджер програм посольства Швейцарії в Україні  Олег Масик та  заступник керівника з гуманітарної допомоги посольства Маріо Трутман.

партнери

Фінальна зустріч включала ряд тренінгів: "Цикл роботи з бізнесом. Диверсифікація джерел залучення коштів в організацію", "Робота з ризиками при впровадженні проєктів (гуманітарні принципи та стандарти). Підзвітність організацій" тощо. Отримані знання, безумовно, сприятимуть нашому розвитку в майбутньому.

Організація "Голос Ромні" щиро вдячна Фонду  Східна Європа, який підтримав наш проєкт. Впевнені: спільні зусилля матимуть довгострокові перспективи, адже разом ми прагнули змінити підхід до ромського активізму та допомоги ромським громадам. Сподіваємся, наше партнерство продовжуватиметься і в наступних проєктах.

Ініціатива "Розвиток спроможності ромських ГО в Україні" реалізується ГО "Обʼєднання ромських жінок "Голос Ромні" в межах програми "Спроможні та сильні", що виконує Фонд Східна Європа за підтримки Швейцарії.