Кучерявенко

Мріяла шити одяг: Тетяна Кучерявенко про власну справу після курсів "Голосу Ромні"

Тетяна Кучерявенко своїм прикладом показує, що жодні життєві обставини не завада, коли маєш нестримну жагу творити та досягати успіху. Ця історія про наполегливість, талант і безмежну відданість своїм мріям.

Avatar placeholder

Голос Ромні

10.05.2024

2 хвилини на прочитання

Близько 10 років тому, коли донечці Тетяни — Вероніці — було півтора року, жінка почала власноруч створювати іграшки. За цей час опанувала низку різних технік: шиття, в’язання гачком та спицями, валяння з вовни, ліплення з глини та пластики. Свої вироби вона продавала на морі. Але повномасштабна війна забрала у Тетяни можливість реалізовувати іграшки й відповідно заробляти. Живучи у прифронтовому Кривому Розі, який постійно обстрілюють, знайти нове заняття соло-матері було не так легко.

Випадково Тетяна дізналася про курси перекваліфікації для жінок із вразливих категорій від "Голосу Ромні". Серед пропонованих нами занять є і шиття. Шити одяг — давня мрія Тетяни. Водночас це було і новою можливістю реалізувати свій творчий потенціал і заробляти гроші. Про таких, як Тетяна, кажуть "майстриня на всі руки". Тому вона швидко опанувала нові навички.

Кучерявенко

Вбачаючи величезний потенціал у Тетяні, ми запропонували їй пройти наш бізнес-курс, на якому навчали розробляти бізнес-план, фінансовий план та маркетингову стратегію. І тут вона вчергове проявила свою завзятість і старанність. Тож, створивши бізнес-план, жінка змогла виграти міні-грант на закупівлю необхідної для професійної діяльності техніки. Так ще одна мрія Тетяни реалізувалася. Вона отримала сучасну вишивальну машину. З її допомогою можна декорувати тканини, одяг, сумки, головні убори та різні аксесуари.

"Коли даєш запит у Всесвіт, він тобі відповідає. І він мені відповів саме запитом на рюкзаки, на дитячі рюкзаки з вишивкою. І саме цим процесом я зараз і займаюся", — каже Тетяна. Ця історія — нагадування для нас усіх, що коли чогось сильно бажаєш і не боїшся шукати шляхи до успіху, то мрії здійснюються!

Кучерявенко
Кучерявенко

Проєкт соціально-економічного відновлення внутрішньо переміщених ромських жінок впроваджується за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Women's Peace & Humanitarian Fund. WPHF — це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.

Це відео підготовлене за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ньому погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.