конференція

Головні меседжі "Голосу Ромні" на Конференції з відновлення України

#URC2024 відбулася цьогоріч у Берліні

Avatar placeholder

Голос Ромні

21.06.2024

1 хвилина на прочитання

конференція

⬆️ З таким меседжем виступила президентка "Голосу Ромні" Анжеліка Бєлова під час Конференції з відновлення України #URC2024 в Берліні. Цьогоріч у Німеччині зібралися майже 2000 представників й представниць міжнародних організацій, бізнесу, громадянського суспільства із 60 країн світу. Метою заходу стало створення альянсів для економічної й соціальної допомоги нашій державі.

Анжеліка Бєлова порушила важливі питання на панельній дискусії "Гендерний мейнстрімінг та жіноче лідерство: забезпечення гендерно-чутливого та інклюзивного відновлення України". Зосередилася на таких ключових меседжах, як інвестиції в лідерство ромських жінок, довгострокове та гнучке фінансування ромських жіночих організацій. У планах відновлення та програмах гуманітарного реагування потрібно враховувати дані національних досліджень щодо потреб громад, зокрема, людей із вразливих груп, аби забезпечити гендерно-чутливе та інклюзивне відновлення. Також зауважила на поєднанні компонентів гуманітарної допомоги та розвитку економічної спроможності. Важливим питанням була й цифровізація. На жаль, процес впровадження та інтеграції цифрових технологій у різні сфери життя наразі недоступний для багатьох вразливих груп в Україні.

"Голос Ромні" дав чіткі орієнтири ефективної підтримки держави. Ромських лідерок слід включати у процеси прийняття рішень щодо гуманітарного реагування та відновлення. Також президентка нашої організації вказала на значний вклад ромської спільноти на шляху до перемоги: "Ми — громадяни України. Солдати-роми борються і гинуть за нашу свободу, ми є частиною мультикультурного українського суспільства, і ми є вашими партнерами для спільної роботи та розвитку демократичного суспільства".

Якщо міжнародні організації підтримуватимуть нашу громаду, це допоможе досягти виконання Ромської стратегії до 2030 року. Адже забезпечення прав усіх українців є важливим критерієм для членства в ЄС. Маємо великі сподівання щодо розширення міжнародних партнерств, збільшення уваги до ромських організацій та активісток задля ефективної і справедливої співпраці у гендерно-чутливому та інклюзивному відновленні України.