форум

"Голос Ромні" долучився до Національного форуму "Інклюзивне відновлення громад" у Києві

Для нас важливо, що ромських лідерок залучають до формування стратегії інклюзивного відновлення громад в Україні.

Avatar placeholder

Голос Ромні

16.05.2024

1 хвилина на прочитання

10 травня президентка "Голосу Ромні" Anzhelika Bielova відвідала Національний форум "Інклюзивне відновлення громад". Його організували спільно Уряди України, Німеччини та представники ООН (зокрема, United Nations in Ukraine).

форум

Учасни_ці форуму обговорили, наскільки важливо доповнювати роботу з відновлення з гуманітарною допомогою — особливо в прифронтових регіонах. Мешканці громад на лінії розмежування щодня потерпають від обстрілів, авіаційних та ракетних атак. В цих умовах доступ до базових речей — води, їжі, електропостачання — може зникнути в одну мить. Саме тому важливо продовжувати забезпечувати людей з прифронтових регіонів гуманітарною допомогою. Сьогодні ми всі маємо взяти свою частину відповідальності за людей, що страждають від війни.

форум

Постійний діалог представників громадського сектору з урядовцями та гуманітарними ініціативами на місцевому, національному та міжнародному рівнях допоможе оперативно реагувати на потреби громад та знаходити ефективні рішення. Для цього важливо почути голоси їх мешканців та їхній досвід — і форум дав цю можливість. Ми прагнемо й надалі співпрацювати з громадами та використовувати спільний досвід для успішної відбудови інших населених пунктів України.