Керницька

"Ця заявка змінила моє життя", — Олена Керницька про безкоштовне навчання від "Голосу Ромні"

Історія Олени Керницької — це про те, як встигати все, коли в житті тобою рухає бажання розвиватись і пробувати нове.

Avatar placeholder

Голос Ромні

08.05.2024

2 хвилини на прочитання

Через повномасштабну війну Олені разом із донькою довелося залишити рідне Балабине й оселитись у Запоріжжі. Жінка працює медсестрою. Але це не зупиняє її від пошуку нових шляхів розвитку. Знаходити баланс між роботою і вихованням дитини, яка навчається у першому класі, — непросте завдання, особливо коли ти соло-мама. Але ця жінка легких шляхів не шукає. І він привів її на курси з перекваліфікації для жінок із вразливих категорій від "Голосу Ромні". Вона хотіла навчитися манікюрної справи.

Керницька

"Мені трапилась організація "Голос Ромні". Я заповнила заявку і пройшла. Дуже заряджало те, що і викладач, і люди, які були моделями, були задоволені результатом. Викладачка тобі показала, ти починаєш робити, вона приходить, перевіряє і хвалить тебе — авжеж виростають крила. Ти виходиш з курсів окрилений", —ділиться враженнями жінка. Олена додає: допоміжним чинником під час курсів було те, що мами могли залишати дітей під наглядом у просторах "Голосу Ромні", адже її семирічна донечка дуже активна і потребує постійної уваги. Тим часом сама жінка могла спокійно навчатися.

Керницька

 "Ця організація дала поштовх. Ця заявка змінила моє життя. Те, про що я давно мріяла, навіть боялась мріяти і зробити якийсь крок до своєї мрії, але ця організація дала мені цей шанс", — каже Олена. Такі слова наших підопічних дають розуміння, що проєкти "Голосу Ромн" дійсно ефективні й затребувані. Це розуміють і наші партнери, які допомагають і підтримують нашу роботу, а ми вдячні їм за співпрацю та можливість змінювати життя українських жінок на краще.

Керницька

Проєкт соціально-економічного відновлення внутрішньо переміщених ромських жінок впроваджується за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Women's Peace & Humanitarian Fund. WPHF — це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.

Це відео підготовлене за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ньому погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.