навчальна програма

Чим запам’яталося навчання на озері Віта: думки учасниць

Команда "Голосу Ромні" досі під враженнями від тренінгу для ромських активісток і представниць ромських ГО.

Avatar placeholder

Голос Ромні

11.06.2024

2 хвилини на прочитання

Кропітка робота з організації навчальної програми принесла свої плоди — про це свідчать відгуки учасниць. Вони дають нам мотивацію працювати далі та вірити: все, що ми робимо, — не марно і дасть результати. Пропонуємо й вам дізнатися, що запам’яталося нашим лідеркам.

Зінаїда Прокопенко:

"Я веду блог про ромську спільноту. На тренінгу з комунікацій побачила, як це робити більш якісно і різносторонньо. Ромські дівчата приїжджають сюди поширювати знання, не бояться висловлюватися, ділитися думками. У майбутньому я планую писати та подаватися на ґранти саме так, як нас навчили, створювати фокус-групи, використовуючи поради нашої тренерки".

Галина Осінська:

"Усі навички — адаптивні та актуальні. Кожен тренінг надав якісні знання для розвитку ділової сфери та особистого спілкування. Комунікація, фасилітація, права людини, ГЗН — це про історії, з якими ми зіштовхуємося щодня. Проєктний менеджмент, звісно, надихає на розвиток власної справи. Це титанічна робота команди".

Софія Фурсенко:

"Найбільше сподобалися фасилітація, стратегічні комунікації і тренінг з прав людини. У майбутньому планую вступати на психологиню/соцпрацівницю, тому ці знання для мене стратегічно важливі. Також хочу просуватись у галузі активізму та жіночого лідерства".

Мерседес Кузнєцова:

"Найцікавішим для мене був тренінг із фандрайзингу. Я зможу допомагати іншим та реалізовувати свої проєкти. Також доречна тема фасилітації. Ми проводимо заходи для молоді в церковному просторі, тож, ці навички знадобляться для роботи в команді. Ще — зможемо інформувати про ГЗН і права людей. Приємно, що нас поселили у дуже гарне місце. Тут скрізь гори, дерева. Це такий релакс".

Уляна Філіпова:

"Найбільше запам’ятався тренінг із ГЗН. Я детально розібрала кожен аспект і зробила висновок: гени, виховання та оточення впливають на нас, але не визначають, ким ми є насправді і ким можемо бути. Отримала багато емоцій, енергії та розуміння, як можу реалізувати знання — поширюватиму їх для молоді Хмельниччини та свого оточення".

навчальна програма

Хоча частина учасниць зовсім не мала досвіду у громадській діяльності, після навчання вони рішуче налаштовані на активну роботу — дехто навіть планує власні тренінги. І це найцінніший результат, адже підтримка і розвиток жіночого активізму, розширення мережі ромських організацій — це один із пріоритетних напрямків нашої роботи.

Ініціатива "Розвиток спроможності ромських ГО в Україні" реалізується ГО "Обʼєднання ромських жінок "Голос Ромні" в межах програми "Спроможні та сильні", що виконує Фонд Східна Європа за підтримки Швейцарії.