Марина

Безоплатні курси перекваліфікації пройшла жителька прифронтового Кривого Рогу Марина Мутель

"Голос Ромні" продовжує шукати можливості для навчання жінок із вразливих категорій.

Avatar placeholder

Голос Ромні

17.05.2024

2 хвилини на прочитання

"Всі ляльки були підстрижені і з зачісками". Так про свою дитячу пристрасть, яка тепер стала справою життя, згадує наша грантоотримувачка Марина Мутель. Шлях до здійснення мрії був довгим, майже 20 років. За цей час Марина вивчилася на кухаря і працювала в кафе, стала мамою трьох діток, але повномасштабна війна зруйнувала розмірене і спокійне життя сім’ї. Повернутись до роботи жінка не могла, адже живучи у прифронтовому Кривому Розі, залишати дітей на цілий день наодинці було неможливо.

"Я спробувала свою долю — записатися на безкоштовні курси. Ми навчалися на манекенах. У мене дитячі здібності уже були. А потім, як у нас з'явилися навички, вже були моделі, ми запрошували людей", — ділиться Марина.

Марина

Нас захоплювала та жага до роботи, яку Марина мала під час навчання. Тому ми запропонували їй також пройти бізнес-курс, де вона створила бізнес-план, фінансовий план та маркетингову стратегію. Написавши грантову заявку, Марина стала однією із грантоотримувачів від "Голосу Ромні". Завдяки цьому вона змогла отримати техніку, приладдя та матеріали, необхідні для професійної роботи. "Коли я працюю, це приносить заспокоєння. Ти спокійно працюєш, тебе ніхто не відволікає. Ніби розрядку отримуєш, коли клієнт залишається задоволений і повертається знову", — каже жінка.

Але на досягнутому Марина не зупиняється. Вона уже поділилася своїми амбітними планами: найближчим часом пройде курс підвищення кваліфікації для майстринь манікюру. Це ще одна справа, яку вона хоче розвивати. Ми щасливі спостерігати, як наша допомога підштовхує людей до змін у житті, дає можливість реалізувати мрії, розвивати власну справу та стати фінансово незалежними. Такі проєкти є одним з ключових напрямків роботи "Голосу Ромні". І ми завдячуємо нашим партнерам, які підтримують нас у цьому.

Марина

Проєкт соціально-економічного відновлення внутрішньо переміщених ромських жінок впроваджується за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Women's Peace & Humanitarian Fund. WPHF – це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.

Це відео підготовлене за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ньому погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.